Miniseminarier lör 28.9

I Landsbygdsparlamentets miniseminarier hör du inlägg och exempel på nyskapande vardag, företagande och kultur. Förändringar i programmet är möjliga.

Utrymme: Bomba-talon 2. kerros

 • Kesto: 1 h 30 min

  Kylätaiteen miniseminaarissa saamme kuulla, miten eri puolilla Suomea maaseudun kylissä on yhteisvoimin tehty taideteoksia yhteiseksi iloksi. Kylätaide kertoo kylän historiasta, kuvaa nykypäivän elämää, muistuttaa hauskasta yhteisestä tapahtumasta tai saa muuten aiheensa kyläläisten yhteisistä ideoista. Käytetty materiaali voi kuvastaa kylän erikoislaatuisuutta tai elinkeinoja. Teokset on tehty omaehtoisesti kyläläisten voimin tai mukana on voinut olla ammattitaiteilija. Kohteet ovat yleisellä paikalla, kaikille avoimia ja aina katsottavissa. Esimerkkejä löydät sivulta www.kylätaide.fi (Ulkoinen linkki)

  .

  Vetäjänä Heli Kallio-Kauppinen

Utrymme: Oluttupa

 • Kesto: 1 h 30 min

  Paikallisidentiteetti ja -kulttuuri ovat kivijalka, jonka päälle uutta lähdetään rakentamaan. Missiomme on tuoda pehmeää dataa osaksi kuntien pito- ja luomovoimaa ja niihin tähtääviä toimenpiteitä. Innostus pohtia kotiseutua ja paikallisuutta ja niihin liittyviä kysymyksiä ja tiedonpohjalta sovellettavia mahdollisuuksia. Paikallisidentiteetin tutkimus ja paikkojen tarinallistaminen kulttuuri- ja historiantutkimuksen keinoin. Kaksi luentoa ja keskustelupohjaista tilaisuutta.

Utrymme: Auditorio

 • Kesto: 1 h 30 min

  Sisältö tarkentuu piakkoin.

Utrymme: Kalevan Hovin suuri sali

 • Kesto: 2 h

  Asiantuntijaluennot ja yrittäjistä koostuva paneeli perehtyvät yritysten yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten merkitykseen ja tulevaisuuden näkymiin. Tule kuulemaan miten yritysten omistajanvaihdosten vauhdittaminen voi saada maaseudulle työpaikkoja, kasvuyrittäjyyttä ja vetovoimaa!