Infosnuttar lör 28.9.

I Landsbygdsparlamentets infosnuttar får du aktuell landsbygdsinformation i ett kompakt paket. Förändringar i programmet är möjliga.

Infosnuttar lör 28.9

Infosnuttar hålls i Hyväriläs Juhlatila.
  • Sisältö tarkentuu piakkoin.

  • ITE-taidetta eli suomalaista arjen luovuutta, nykykansantaidetta on nyt kartoitettu ja esitelty neljännesvuosisadan ajan. Maaseudun Sivistysliitto on toiminut Lönnrotina tämän visuaalisen aarteiston kokoamisessa ja jakamisessa. Yli tuhat taiteilijaa on tavattu ja heidän taidonnäytteitään esitelty näyttelyissä, kirjoissa, somessa ja arkistolähteissä. Näin pitkäjänteistä nykykansankulttuurin tallennusta on tuskin muualla tehty. Tietoiskussa nähdään esimerkkejä ja kuullaan monimuotoisesta luovuudesta, joka kukoistaa kautta Suomen, kylissä ja kulmakunnilla.

    Esittelijänä Raija Kallioinen

  • Kyselymme koosteiden perusteella tietoisku jossa alueemme yrittäjien näkökulmia siitä, mitä valtio, maakunta, kunta, yhdistyksemme ja yrittjä ite voisi tehdä että meillä kaikila menisi täällä maaseudulla paremmin. Kysely toteutettu helmikuussa 2024.

  • Kuhina - Järjestötyöllistäminen työllisyyden ekosysteemissä -hankkeessa on tuettu yhdistyksiä yhteistyöllistyämisessä. Useamman yhdistystoimijan yhteistyöllistäminen palkkatuella voi tulla kyseeseen, jos yhdistyksissä on vain vähän työtä tarjolla. Yhdessä useamman yhdistyksen kanssa työllistäminen mahdollistaa monia asioita. Tietoiskussa kerromme yhteistyöllistämisen kokemuksia Pohjois-Karjalasta.

  • Eikö ole aikaa, eikä rahaa – ja vientiä pitäisi tehdä? Vastaus löytyy todennäköisemmin yhdessä, kuin yksin toimien. Esittelemme vasta perustetun Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry:n toimintaa ja kutsumme mukaan liittymään yhdistyksen jäseneksi. SUVI on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää suomalaisten ruoka- ja juomatuotteiden vientiä ja elintarvikealan kansainvälistymistä tuoden kansainvälistä kasvua jäsenistölleen ja koko elintarviketoimialalle. Tule kuulemaan lisää!