Maaseutuparlamentti-paikkakisasta tuli jännitysnäytelmä

Arkiv

Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtuman paikkakisassa on kaksi voittajaa. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään Kurikassa 1.-3.10.2020. Kurikan “Tulevaisuus lautaselle” -ehdotus sai erittäin tiukassa finaalissa eniten ääniä. Maaseutuparlamentin pääjärjestäjät päättivät lisäksi tänä aamuna (29.3.), että Maaseutuparlamentti 2023 järjestetään Nurmeksessa.

Kurikan ja Nurmeksen Maaseutuparlamentti-paikkaehdotukset herättivät alueilla ennennäkemättömän maaseudun kehittämisen kansanliikkeen. Finaalissa annettiin ääniä yli 11 400.

- Ehdotusten laatijat ovat tehneet suurenmoista työtä maaseutukeskustelun heräämiseksi, sanoo Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström maa- ja metsätalousministeriöstä. Tapahtuman päävastuullisena Åström toteaa, että finaalin lopputulos on paras mahdollinen.

-Tämä antaa meille mahdollisuuden kehittää tapahtumaa pitkäjänteisesti, hän sanoo.

Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, joka tuo yhteen maaseuduista kiinnostuneet ja innostuneet toimijat - asukkaat, yrittäjät, kehittäjät, tutkijat, päättäjät ja toimittajat - eri puolilta Suomea. Tapahtuma järjestetään Maaseutupolitiikan neuvoston päätöksellä joka kolmas vuosi, eri puolilla Suomea.

- On ollut mahtavaa seurata, millainen positiivinen yhteishenki äänestyksen ympärille on rakentunut. Kiitokset koville kilpakumppaneille Nurmeksen kaupungille ja Kaakkois-Suomelle, joista erityisesti Nurmes piti meitä jännityksessä ihan loppuun saakka. Olemme erittäin iloisia saadessamme järjestää seuraavan Maaseutuparlamentin Kurikassa 2020, sanoo Kurikan apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko.

- Nurmeksen kaupunki kiittää järjestäjätahoja ja Kurikan kaupunkia hienosta mahdollisuudesta maaseudun markkinointiin. Nurmeksen facebook-kampanjan tehokkuus yllätti myös meidätkin. Kurikassa tavataan! sanoo Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Kiinnostus Maaseutuparlamentin paikkakisaan toi äänestyssivuille niin valtavan liikenteen, että se johti lopulta palvelimen kaatumiseen.

- Näin suurta kiinnostusta emme osanneet Maaseutuparlamentin pääjärjestäjien puolelta odottaa. Poikkeuksellisen suuri kuormitus vaikutti siihen, että äänestysalustan palvelin kaatui, kertoo maaseutuylitarkastaja ja Maaseutuparlamentin tuottajana toimiva Antonia Husberg maa- ja metsätalousministeriöstä. Hän toteaa, että tekniset ongelmat olivat kaikille finalisteille yhteiset.

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkostopalvelut, Suomen Kylät ry ja MTK ry. Pääjärjestäjät esittävät yhdessä suuren ja lämpimän kiitoksen kaikille, jotka ovat tehneet työtä Maaseutuparlamentti-paikkakisan eteen omilla paikkakunnillaan ja alueillaan. Kiitos osoitetaan myös kaikille äänestykseen osallistujille.

Lisätiedot:

Christell Åström, Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö,

p. 0295 16 2030, etunumi.sukunimi@mmm.fi

Juha Luukko, apulaiskaupunginjohtaja, Kurikan kaupunki

p. 044 5502 639, etunimi.sukunimi@kurikka.fi

Asko Saatsi, kaupunginjohtaja, Nurmeksen kaupunki

p. 040 104 5001, etunimi.sukunimi@nurmes.fi

Antonia Husberg, Maaseutupolitiikan neuvoston hanke- ja viestintävastaava, maaseutuylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö,

p. 0295 16 2033, etunumi.sukunimi@mmm.fi