Maaseutua juhlistetaan tällä viikolla - ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa

Arkiv

Maaseutuparlamentti 2017 on oikea maaseudun superviikonloppu; tapahtuma kokoaa viikonvaihteeksi Leppävirralle reilut 600 osallistujaa keskustelemaan, oppimaan ja verkostoitumaan. Satokauden ihaniin herkkuihin tutustutaan kaikille avoimella Sadonkorjuutorilla, joten kävijämäärän arvioidaan kipuavan lähelle tuhatta maaseudun ystävää.

Tapahtumassa tartutaan rohkeasti tämän päivän ja tulevaisuuden kriittisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin ja nostetaan niitä päivän politiikan agendalle, esitellään huikeita menestystarinoita sekä edistetään maaseudun toimijoiden, päättäjien ja median keskusteluyhteyksiä.

Maaseutuparlamentin ohjelma on monipuolinen: 16 mielenkiintoista retkeä, 34 työpajaa ja seminaaria sekä neljä suurta päälavan keskustelua pitävät otteessaan. Lisäksi Maaseutuparlamentissa on mahdollista tavata maaseudun toimijoita Kumppanitorilla. Maaseutuparlamentissa julkistetaan myös tuoretta tilasto- ja tutkimustietoa kokoava Maaseutukatsaus 2017 ja ensimmäinen valtakunnallinen maaseutupoliittinen julkilausuma.

–Maaseutuparlamentti-tapahtumaa on järjestetty maaseutupolitiikan saralla kaksi kertaa aiemmin, vuosina 2005 ja 2011 Helsingissä. Molemmat tapahtumat ovat olleet yhden päivän tapahtumia seminaarihengessä. Nyt haettiin nimenomaan Ruotsin kaltaista kolmen päivän tapahtumaa retkineen ja työpajoineen, valottaa tapahtuman emäntä ja Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström tapahtuman syntyä.

Maaseutuparlamentin tapahtumajärjestelyt ovat sujuneet hyvässä hengessä. Tästä Åström kiittelee erityisesti tapahtuman suunnittelusta vastaavaa koordinaatioryhmää kokonaisuuden toteuttamisesta. Reilun vuoden kestäneet järjestelyt huipentuvat tällä viikolla maaseudun superviikonloppuun.

–Maaseutuparlamentin tavoitteena on nostaa maaseudun asiat ja maaseutunäkökulma kansalliseen poliittiseen keskusteluun ja keskiöön. Lisäksi haluamme innostaa uusia ihmisiä mukaan maaseudun verkostojen toimintaan. Luvassa on siis vakavaa asiaa hauskalla ja rakentavalla tavalla, kiteyttää Åström Maaseutuparlamentti 2017 -tapahtuman ideaa.