Kohti Maaseutuparlamenttia – Suomen suurinta Ideafestivaalia

Blogi

Maaseutuun liittyy mielikuvia ja muistikuvia. Toisille meistä maaseutu on oman arjen ympäristö ja toisille tärkeä vapaa-ajan paikka. Maaseudulla on niitä, joilla on sinne vahvat ja syvät juuret, ja jotkut ovat vasta muuttaneet sinne. Yhä useampi meistä jakaa arkeaan kaupungin ja maaseudun välillä. Joillekin maaseutu on tuttu ja joillekin vieras. Maaseutuparlamentti kutsuu meitä kaikkia.

On olemassa isoja megatrendejä, jotka vaikuttavat myös paikallisesti. Samaan aikaan on käynnissä lukuisia rinnakkaisia ilmiöitä, jotka on myös hyvä tunnistaa. Ne ovat tärkeitä, vaikuttavat ihmisten arkeen ja niistä voi kasvaa tulevaisuuden isoja ilmiöitä. Maaseutuparlamentissa haluamme laajentaa ja syventää ymmärrystä maaseudun arjesta, yrittäjyydestä ja kulttuurista. Haluamme tuoda esille paikallisia ratkaisuja isoihin valtakunnallisiin ja globaaleihin haasteisiin.

Lisää vuoropuhelua päätöksentekoon

Tiedämme, että toiset saavat äänensä kuuluviin helpommin kuin toiset. Samaan aikaan tiedämme, että asiat näyttäytyvät eri tavoin, kun niitä katsoo eri elämäntilanteista tai eri puolilta Suomea. Tiedämme myös, että asettuminen dialogiin ja itsensä altistaminen erilaisille näkemyksille ei ole helppoa. Usein samassa keskustelussa osa osallistujista ajattelee jo tietävänsä, kun taas osa ei tiedä mitä ajatella. Näissä tilanteissa yhteentörmäys voi olla lähellä. Silloin punnitaan molemmin puolin kyky kuunnella ja tahto yrittää ymmärtää. Välillä meistä jokaisella on kiusaus kertoa miten asiat ovat, eikä aina jaksaisi toistaa tai kuunnella. Silloin äänensävyt saattavat kiristyä ja houkutus yksinkertaistaa asioita tai jättäytyä keskustelusta kokonaan pois kasvaa.

Maaseutuparlamentti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla erilaisia näkökulmia, tutustua uusiin ihmisiin, saada oivalluksia ja liittyä moniääniseen keskusteluun.

Nyt on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mistä Maaseutuparlamentissa puhutaan. Kumppanihaku on auki! Tule mukaan tekemään Suomen suurinta Ideafestivaalia!

Pidetään yhdessä huoli, että se mikä tapahtuu maaseudulla, ei jää maaseudulle.

Virpi Harilahti-Juola

valmisteluryhmän puheenjohtaja

kansalaistoiminnan apulaispääsihteeri


Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta ideafestivaalia 26.-28.9. Nurmeksessa ja koko maassa! Sitova kumppani-ilmoittautuminen on avoinna (webropol). (Ulkoinen linkki)