Älykkäät maaseudut –kiertue kerää evästyksiä uudelle vuosikymmenelle

Nyheter

Millaisia ovat uuden vuosikymmenen maaseudut? Älykkäät maaseudut -kiertue kerää maaseudun ja maatalouden kehittäjät yhteen. Kiertueella voit vaikuttaa maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2021-2027 ja tulevan Saaristo-ohjelman valmisteluun. Saat myös tietoa CAP-strategiasuunnitelman valmistelun etenemisestä ja pääset valmistelemaan suunnitelman alueellisia painopisteitä ja paikallisia strategioita.

Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö Älykkäät maaseudut -kiertue käynnistyy ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille suunnatulla tilaisuudella Helsingissä 12.2.2020. Kiertue huipentuu valtakunnalliseen Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtumaan Kurikassa 1.-3.10.2020.

Oman kiertuepysäkkisi päivämäärän näet alla olevasta listauksesta. Kiertue on tarkoitettu maakuntatason maaseudun kehittäjäorganisaatioille ja sidosryhmille sekä ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille.

Maaseutuverkosto järjestää kiertueen sekä alueellisen että paikallisen ohjelma- ja strategiatyön tueksi fasilitointikoulutuksia ELY-keskuksille ja Leader-ryhmille. Näiden koulutusten päivämäärät ovat katsottavissa Maaseutu.f -sivuilta.

Kiertueaikataulu

Maaliskuu:

12.3. Oulu, Pohjois-Pohjanmaa

13.3. Rovaniemi, Lappi

18.3. Kajaani, Kainuu

19.3. Kuopio, Pohjois-Savo

20.3. Joensuu, Pohjois-Karjala

24.3. Kouvola, Kaakkois-Suomi

25.3. Mikkeli, Etelä-Savo

26.3. Jyväskylä, Keski-Suomi

Huhtikuu:

22.4. Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaa

23.4. Kokkola, Pohjanmaa

28.4. Tampere, Pirkanmaa

29.4. Pori, Satakunta

Toukokuu:

12.5. Hämeenlinna, Häme

13.5. Turku, Varsinais-Suomi

14.5. Helsinki, Uusimaa

Kiertueen järjestävät yhteistyössä maaseutuverkosto, Maaseutupolitiikan neuvosto MANE, Saaristoasiain neuvottelukunta SANK ja maa- ja metsätalousministeriö MMM yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa (ELY-keskukset).

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä elinvoimaisia maaseutuja!