Landsbygdsparlamentet 28–30.9.2021

Välkommen med till Finlands största idéfestival!

Bekanta dig med programutbudet (på finska och svenska) och delta i det virtuella evenemanget!

Landsbygdsparlamentet för samman människor från byar och städer för att diskutera landsbygdens framtidsfrågor. Kom med! Tillammans gör vi en bättre framtid för alla.

Följ med Landsbygdsparlamentets huvuddiskussioner här nedan (vimeo)

43

intressanta virtuella workshopar

66

infosnuttar på Partnerskapstorget

60 <

partners som är med och förverkligar Finlands största idéfestival!

Konstruktiva dialoger i viktiga samhälleliga frågor

Under Landsbygdsparlamentet 2021 förs konstruktiva dialoger om viktiga frågor som berör möjligheter att leva, bo och idka företagsamhet på landsbygden nu och i framtiden.


Huvuddiskussionerna omfattar bland annat teman så som generations- och ägarskifte, närskolornas framtid samt telekommunikationsförbindelser och likvärdiga möjligheter gällande dem. Evenemanget vill främja dialog mellan olika aktörer och människor i olika åldrar och från olika bakgrund. Under tre dagar kommer unga, företagare, sakkunniga, forskare och beslutsfattare från hela Finland att delta som gäster programmet.


Huvuddiskussionerna och prisutdelningsgalan streamas live på landsbygdsparlamentet.fi -sidan. Att följa med livesändningen via streamen kräver ingen förhandsanmälan.

Bekanta dig med programmet, diskussionerna och gästerna!

Låt dig inspireras i workshoparna!

På evenemangets virtuella plattform förverkligas mer än 40 inspirerande workshopar. Kom och hämta med dina idéer, även problem! Genom att diskutera och reflektera tillsammans upptäcker vi nya perspektiv och möjligheter att komma vidare i frågan.


Teman för workshoparna är uppbyggda kring evenemangets tre teman: smarta landsbygder, smart anpassning och rättvis övergång. Genom programmet lyfts olika perspektiv fram och genom att få bättre insikt i olika frågor som berör oss alla kan vi skapa en bättre framtid.


Nya idéer och insikter med i spelet!


Anmäl dig redan idag till workshoparna - säkra din plats!

Anmäl dig till en workshop!

Hitta nya samarbetsparter!

På det virtuella Partnerskapstorget kan du nätverka och hitta nya samarbetspartners! Lär känna nya aktörer som är verksamma på den finländska landsbygden och bekanta dig med deras verksamhet. Delta i infosnuttarna och uppdatera din kunskap! På Partnerskapstorget kan du även chatta med sakkunniga. Utnyttja denna möjlighet!På Partnerskapstorget presenterar sig över 30 aktörer och över 60 infosnuttar förverkligas. Mycket information i ett kompakt paket.


Ta vara på det mångsidiga innehållet som erbjuds! Anmäl dig redan idag!

Bekanta dig med Partnerskapstorgets och dess program!

Huvudorganisatörerna:

I samarbete med: